Waarom Dakservice Midden Nederland?

  • Jarenlange kennis en ervaring in dakwerken
  • Flexibele en snelle service
  • Vakkundige dak specialisten
  • 24/7 bereikbaar

Waarom Dakservice Midden Nederland?

  • Jarenlange kennis en ervaring in dakwerken
  • Flexibele en snelle service
  • Vakkundige dak specialisten
  • 24/7 bereikbaar

Dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen is noodzakelijk wanneer aanzienlijke schade aan dakpannen zichtbaar is. Oorzaken kunnen variëren van slijtage door veroudering, tot schade door gevaarlijke weersomstandigheden. Indien wij dakpannen vervangen wordt er eerst een uitvoerige inspectie gevoerd om vast te stellen of mogelijke vervanging nodig is van het gehele dak of dat de vervanging zich beperkt tot een klein gedeelte van het dak.

Daarnaast is er veel verschil in de afwerking van veelal oude(re) daken van huizen. Dit kan komen door verouderde regelgevingen en door materialen die in het verleden werden gebruikt. het kan ook komen door verschillen in het materiaal van dakpannen of door verschillen in de vormen van daken. Bij Dakservice Midden Nederland zorgen wij voor de juiste afwerking bij de vervanging van dakpannen. Dankzij brede kennis en ervaring voor verschillende type daken, dakpannen en vormen, kunnen wij vrijwel alle soorten en type dakpannen vervangen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een prijsopgave.

Direct contact opnemen

[]
1 Step 1
Voor- en achternaam
Woonplaats (optioneel)
Telefoonnummer
Bericht
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Wij bellen u terug wanneer het u uitkomt! Laat hieronder uw gegevens achter.

[]
1 Step 1
Voor- en achternaam
Telefoonnummer
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Welke verschillende soorten dakpannen zijn er?

Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden op het gebied van dakbedekking, maar dakpannen blijven nog steeds erg populair. Door de diversiteit in type, grootte, vormen, materialen en kleuren bieden dakpannen haast iedere persoonlijk gewenste oplossing. De drie meest voorkomende soorten materialen waar dakpannen van worden gemaakt zijn: klei, beton en lei. Klei, ofwel keramiek is de meest duurzame oplossing. Keramiek is een materie dat wel tot 100 jaar mee kan gaan. Een goedkopere optie is een betonnen dakpan. Tot slot worden leien dakpannen vaak gekozen om het huis een natuurlijke en authentieke uitstraling te geven.

Wanneer moet ik mijn dakpannen vervangen?

Zoals eerder benoemd kunnen verschillende omstandigheden zorgen voor schade aan dakpannen. De gevolgen van beschadigingen aan dakpannen leiden regelmatig tot lekkages. Indien u lekkages opmerkt die mogelijk bij of rond uw dak zichtbaar worden dan is dit is een signaal om uw dak te laten inspecteren en te kijken of het noodzakelijk is om uw dak in het geheel dan wel plaatselijk te repareren.

Verkeren dakpannen in een onvervangbare staat door gevaarlijke gebreken en slijtage dan wordt dit tijdens de uitvoerige inspectie in kaart gebracht en geven wij vrijblijvend advies voor mogelijke vervolgstappen.